Sportbasisschool Het Startblok Westervoort

Boekenpret en het centrale voorleesboek

Boekenpret en het centrale voorleesboek.

Boekenpret en het centrale voorleesboek zijn gezinsgerichte voorleesprojecten. School heeft een stimulerende en aanvullende rol ten opzichte van het lezen thuis. Daarom zijn er verschillende onderdelen, die er op gericht zijn, om ouders materialen aan te reiken en vaardigheden te leren, waarmee zij het voorlezen thuis tot een feest kunnen maken. Kinderen hebben het meeste profijt en plezier in voorlezen als dat gebeurt uit geschikte boekjes.

De volgende activiteiten vinden plaats in de groepen 1/2/3:

• Boekenpret: voor ieder kind een boekje om thuis te lezen. Het ruilen van deze boekjes gebeurt ongeveer eens per twee weken en wordt geheel verzorgd door een aantal ouders.

• Het centrale voorleesboek: voor ieder kind van de groep hetzelfde boek. Dat een bepaalde periode thuis mag blijven. Samen met een werkboekje waar ouders/broers/zussen of de oppas met het kind in kan werken. Op bijgevoegd papier staat wanneer alleen het boek weer ingeleverd moet worden.

Door samen te lezen wordt het leesplezier bevordert, maar ook de woordenschat en het leesbegrip van uw kind gestimuleerd.

CONTACT

Aanmelden
onderwijs

Aanmelden
opvang